Nowy producent ekologicznej żywności
2013-02-28 09:23
Największe nadzieje pokładamy w sprzedaży dżemów ekologicznych - powiedziała serwisowi portalspozywczy.pl Malwina Trzcińska z spółki Makarony Polskie S.A., która jest właścicielem Stoczek Natura.
- Poszukujemy jednak nowych inspiracji oraz dostosowujemy ofertę do konkretnych państw, zachęceni powodzeniem takiej strategii w przypadku żywności konwencjonalnej - dodała.
Państwa takie jak Niemcy, Francja czy Anglia w porównaniu z Polską są bardziej perspektywicznymi rynkami. Dlatego na początku firma będzie stawiać na odbiorców zagranicznych, głównie Europę Zachodnią
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Nóż w plecy dla ekologicznych sadowników
2013-02-21 08:49
Ekologiczne sady mogą stracić unijne wsparcie. Ministerstwo Rolnictwa chce ograniczyć dopłaty dla certyfikowanych owoców.
czytaj dalej
Polskie ekologiczne produkty na BioFach 2013
2013-02-18 09:13
Nasi na targach BioFach 2013. Polskie jabłka i ogórki ekologiczne zawojowały świat - podaje Gazeta Pomorska.
czytaj dalej
Obroty ekologicznego producenta wzrosły
2013-02-14 14:30
W styczniu sprzedaż detaliczna spółki Symbio Polska wzrosła łącznie o 21 proc. i osiągnęła rekordową wartość.
czytaj dalej