Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Nie wykorzystujemy wszystkich rynków zbytu

Najczęstszym powodem utraty przez warzywa i owoce przymiotu koszerności są robaki, które mogą zagnieździć się w śliwkach, główce kapusty czy pędach kopru. Aby temu zaradzić, potrzebna jest bardzo staranna kontrola oraz wydajne maszyny płuczące - zauważa Rzeczpospolita.

- W owocach i warzywach wykluczone są wszelkie składniki i dodatki pochodzenia zwierzęcego, jak np. żelatyna. Po za tym wszystkie przetwory wytwarzane rzetelnie, z zachowaniem tradycyjnych receptur i zasad higieny są w praktyce koszerne – podkreśla prezes Polanu Henryk Nowicki.

Rzeczpospolita zauważa, pomimo to krajowe zakłady owocowo-warzywne oferujące certyfikowaną żywność koszerną można policzyć na palcach.

Zobacz więcej: Ceny owoców

Słowa kluczowe: koszerność, owoce, warzywa
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE