Warzywa przez cały rok z przechowalni
Wsparcie unijne pozwoliło Grupie na wybudowanie nowoczesnej przechowalni warzyw o powierzchni 35 tys. m2 wraz pełnym wyposażeniem i infrastrukturą. Koszt tej inwestycji to 120 mln zł. Wszystkie inwestycje objęte są 75 proc. wsparciem dofinansowania z Unii Europejskiej. Priorytetem dla unijnej polityki rolniczej było wspieranie grup producenckich, dlatego udało nam się takie wsparcie uzyskać.
Obiekt gwarantuje długoterminowe przechowywanie świeżych warzyw i ich stałą dostępność na rynku, bez dużych strat przechowalniczych . Wcześniej zgodnie z tradycją warzywa kopcowano, lub też przechowywano je w nieprzystosowanych do tego budynkach.
Przechowalnia wyposażona jest w linie do czyszczenia, sortowania, mycia i pakowania warzyw. Moce przerobowe linii produkcyjnych to łącznie 20 tys. ton warzyw.
Zapraszamy do zapoznania się relacją z otwarcia obiektu: