Oszczedzaj czas i pieniadze- wszystkie informacje o cenach owoców i warzyw w abonamencie Fresh-market.pl

Kup teraz abonament!

Zakup około 50 ton owoców i warzyw

2013-02-21 11:32

Nazwa i adres zamawiającego: Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Wałczu , Al. Zdobywców Wału Pomorskiego 99, 78-600 Wałcz, woj. zachodniopomorskie, tel. 67 258 44 61, faks 67 258 44 61 wew. 448.

Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców i warzyw:
1
AGREST (zielony i czerwony) – powinien być zdrowy, suchy,
czysty, odpowiednio dojrzały, nie uszkodzony, nie za
fermentowany.
KG 15
2
ANANASY – powinny być jednolite pod względem jakości,
świeże, czyste, zdrowe, o prawidłowym kształcie, dojrzałe,
bez jakichkolwiek uszkodzeń i schorzeń, bez oparzelin
słonecznych, uszkodzeń mechanicznych i porażeń przez
szkodniki.
SZT 250
3
ARBUZ SEZON ( VII – IX ) – powinny być dojrzałe , nie
zdeformowane, miąższ soczysty o barwie czerwonej, skórka
czysta, zdrowa, bez uszkodzeń.
KG 3000
4
ARBUZ WCZESNY( III – VI ) – powinny być dojrzałe , nie
zdeformowane, miąższ soczysty o barwie czerwonej, skórka
czysta, zdrowa, bez uszkodzeń.
KG 500
5
AWOKADO – powinno być zdrowe, czyste, bez uszkodzeń
mechanicznych, o odpowiedniej barwie, trwałe i odporne na
transport.
SZT 30
6
BAKŁAŻAN – duży o dł. powyżej 16 cm, barwy skórki
ciemnofioletowej
SZT 50
7
BANAN – Owoc powinien posiadać barwę skórki złocistą,
bez uszkodzeń, plam chorobowych, pakowany w kartonach
o wadze 18 kg.
KG 4500
8
BOTWINA – czysta, świeża, nie zwiędnięta, zdrowe,
właściwie zabarwione, bez plam i uszkodzeń
mechanicznych, bez pożółkłych i zaschniętych części, bez
zanieczyszczeń bilogicznych typu – mszyce.
KG 40
9
BÓB – nasiona powinny być barwy typowej dla zdrowych
nasion, zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni,
stęchlizny i zapachów obcych, bez zanieczyszczeń.
KG 75
10
BROKUŁ – powinien być zdrowy, czysty, świeże, bez
uszkodzeń i plam, bez zaparzeń, bez obecności gąsienic i
ich pozostałości, bez nadgnicia.
KG 600
11
BRZOSKWINIE – powinny być świeże, jędrne, dojrzałe,
suche, zdrowe, czyste, bez uszkodzeń i plam.
KG 1400
12
BURAKI ĆWIKŁOWE ( VIII – IV ) – nie powinny być
zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, o średnicy 4-8 cm i
zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; pakowane w
worki lub standardowe skrzynki
KG 800
13
BURAKI ĆWIKŁOWE MŁODE ( V – VII ) – nie powinny być
zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, o średnicy 4-8 cm i
zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; pakowane w
worki lub standardowe skrzynki
KG 300
14
CEBULA ZASCHNIĘTA ( IX – V ) – powinna być zdrowa ,
bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i
zaparzona; pakowana w standardowe worki
KG 800
15
CEBULA CZERWONA – powinna być zdrowa , bez
uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i
zaparzona; pakowana w standardowe worki
KG 100
16
CEBULA MŁODA ( VI – VIII ) – powinna być zdrowa , bez
uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i
zaparzona; pakowana w standardowe worki
KG 250
17
CYKORIA SAŁATOWA – powinna być świeża, jędrna,
zdrowa i czysta, bez uszkodzeń, plam i nadgnić.
KG 50
18
CYTRYNY – powinny być zdrowe, o nie naruszonej tkance
i bez uszkodzeń, nie zaparzone, nie uszkodzone przez
mróz, nie poplamione, trwałe i odporne na transport, czyste,
dojrzałe, soczyste.
KG 1300
19
CZARNA PORZECZKA – powinny być wyrównanej
dojrzałości, suche, czyste, zdrowe, nie sfermentowane, nie
uszkodzone.
KG 15
20
CZEREŚNIE – powinny być zdrowe, nie robaczywe, nie
uszkodzone, dojrzałe, czyste, jednolite odmianowo w
jednostce opakowania z szypułkami, nie nadgniłe i zgniłe,
bez zaparzeń, bez zapleśnień, nie robaczywe.
KG 250
21
CZERWONA PORZECZKA – powinny być wyrównanej
dojrzałości, suche, czyste, zdrowe, nie sfermentowane, nie
uszkodzone.
KG 20
22
CZOSNEK – wyrób 1 kl., główka czosnku powinna być cała
zwarta, twarda, o wielkości 3 cm i ząbkach jędrnych,
pokrytych całkowicie łuską, pakowany w standardowe
opakowanie
KG 40
23
CUKINIA – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez
uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem
barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż
400g.
KG 50
24 Bazylia świeża gat. 1 (doniczka) SZT 15
25 Kolendra świeża gat. 1 (doniczka) SZT 15
26 Oregano świeże gat. 1 (doniczka) SZT 15
27
FASOLKA SZPARAGOWA – strąki powinny być świeże,
młode, zdrowe (bez plam), mięsiste i kruche, niewłókniste.
Barwa jednolita żółta lub zielona. Strąki powinny być
zbliżone wielkością i kształtem, bez zaparzenia i nadgnicia.
KG 200
28
GREJPFRUTY (żółte, różowe, zielone) – powinny być
zdrowe, o nie naruszonej tkance i bez uszkodzeń, nie
zaparzone, nie uszkodzone przez mróz, nie poplamione,
trwałe i odporne na transport, czyste, dojrzałe, soczyste.
KG 750
29
GRUSZKA – powinny być świeże, nie zwiędnięte, nie
uszkodzone, nie poobijane, z nie zranioną skórką, nie
robaczywe, nie zagrzybione, czyste, bez zapachów obcych i
bez śladów pleśni.
KG 300
30
JABŁKO IMPORTOWANE – powinny być zdrowe nie
uszkodzone mechanicznie, bez objawów chorób, zgnilizny i
pleśni, świeże, nie zwiędnięte, nie zawilgocone, czyste, bez
pozostałości chemicznych środków ochrony roślin o wadze
od 200g - 250g.
KG 1000
31
JABŁKO KRAJOWE – powinny być zdrowe nie uszkodzone
mechanicznie, nie robaczywe, bez objawów chorób,
zgnilizny i pleśni, świeże, nie zwiędnięte, nie zawilgocone,
czyste, bez pozostałości chemicznych środków ochrony
roślin o wadze od 200g – 250g.
KG 3500
32
JAGODY SIWEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche,
czyste, nie uszkodzone, zdrowe, wolne od szkodników, o
jednolitej barwie.
KG 50
33
JARMUŻ – czysty, bez zwiędłych i pożółkłych liści, bez
obecności gąsienic i ich pozostałości.
KG 50
34
KALAFIOR – powinien być zdrowy, czysty, świeże, bez
uszkodzeń i plam, o barwie białej lub biało kremowej, bez
zaparzeń, bez obecności gąsienic i ich pozostałości, bez
nadgnicia.
KG 600
35
KAPUSTA BRUKSELKA – główki zwinięte, zdrowe, czyste,
bez zwiędłych i pożółkłych liści, bez zaparzeń.
KG 50
36
KAPUSTA BIAŁA GŁOWIASTA ( VIII – IV ) – nie powinna
być uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności
gąsienic. Główki powinny być nie mniejsze niż 1500g,
pakowane w skrzynkach lub luzem
KG 1400
37
KAPUSTA CZERWONA – nie powinna być uszkodzona,
porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic. Główki
powinny być nie mniejsze niż 1000g, pakowane w
skrzynkach lub luzem
KG 200
38
KAPUSTA KISZONA ( X – VI ) – powinna mieć barwę białą
lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono –
kwaśny, bez obcych zapachów, skrawki kapusty powinny być
jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi.
KG 600
39
KAPUSTA KISZONA MŁODA ( VII – IX ) – powinna mieć
barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak
słono – kwaśny, bez obcych zapachów, skrawki kapusty
powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek
marchwi.
KG 300
40
KAPUSTA MŁODA ( V – VII ) – nie powinna być
uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic,
pakowane w skrzynkach lub luzem
KG 500
41
KAPUSTA PEKIŃSKA – zdrowa, bez oznak zgnilizny,
zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki
KG 1200
42
KAPUSTA WŁOSKA – zdrowa, bez oznak zgnilizny,
zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki
KG 20
43
KALAREPA – nie powinna być zaparzona, nadgniła,
łykowata, pakowana w skrzynkach lub luzem.
KG 40
44
KIWI – owoc bez uszkodzeń mechanicznych, nie
zmarznięte, nie zwiędnięte, zdrowe, pakowane w kartonach
lub skrzynkach standardowych, nie mniejsze niż 100 g. -1
sztuka
SZT 5000
45
KIWI – owoc bez uszkodzeń mechanicznych, nie
zmarznięte, nie zwiędnięte, zdrowe, pakowane w
opakowaniach 1 kg., nie mniejsze niż 100g – 1 sztuka
KG 1000
46
KOPER – nie powinien być zgrzany, zaparzony, bez śladów
zgnilizny, bez szkodników, pakowany w pęczki.
SZT 2500
47
MALINY ŚWIEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche,
całe, czyste, nie uszkodzone, zdrowe, nie sfermentowane,
wolne od szkodników.
KG 30
48
MANDARYNKA – powinny być zdrowe, nie uszkodzone,
jędrne, nie poplamione, wolne od owadów i ich larw, świeże,
o właściwej dojrzałości, soczyste, o właściwej barwie skórki,
o właściwej barwie skórki, o właściwym smaku i aromacie,
trwałe i odporne na transport.
KG 2000
49
MANGO – powinno być zdrowe, czyste, bez uszkodzeń
mechanicznych, o odpowiedniej barwie, trwałe i odporne na
transport.
SZT 50
50
MARCHEW ( VIII – IV ) - korzeń powinien być czysty, o
zdrowej barwie czerwono – pomarańczowej, cały bez
bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i
przez szkodniki, minimalna średnica korzenia 2 cm.
KG 2000
51
MARCHEW MŁODA ( V – VII ) - korzeń powinien być
czysty, o zdrowej barwie czerwono – pomarańczowej, cały
bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i
przez szkodniki.
KG 400
52
MELON – zdrowy, bez uszkodzeń mechanicznych, jędrne,
dojrzałe.
SZT 200
53
NAĆ PIETRUSZKI – pęczki o wadze 25g, zielona, nie
zwiędnięta, bez części pożółkłych, zdrowa, nie uszkodzona i
czysta.
SZT 2000
54
NACIOWA PIETRUSZKA - karbowana (ozdobna) – pęczki
o wadze 25g, zielona, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych,
zdrowa, nie uszkodzona i czysta.
SZT 200
55
NEKTARYNKI – powinny być świeże, jędrne, dojrzałe,
suche, zdrowe, czyste, bez uszkodzeń i plam.
KG 2000
56
OGÓREK KISZONY – zdrowe, jędrne, bez uszkodzeń, bez
śladów gnicia, pakowany w op. 3 kg.
KG 800
57
OGÓREK MAŁOSOLNY – zdrowe, jędrne, bez uszkodzeń,
bez śladów gnicia, pakowany w op. 3 kg.
KG 300
58
OGÓREK ŚWIEŻY SEZONOWY (VI – IX) – wyrób kl. 1, nie
powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych,
wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez
nadgnić nie mniejsze niż 200g.
KG 1300
59
OGÓREK ŚWIEŻY SZKLARNIOWY ( X – XI; V – VI ) –
wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam
chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i
wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g.
KG 600
60
OGÓREK ŚWIEŻY IMPORTOWANY ( XII – IV ) – wyrób kl.
1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam
chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i
wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g..
KG 600
61
PAPRYKA ŚWIEŻA SEZONOWA (VII - X)
(żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o
odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez
owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami,
uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za
fermentowanych nie mniejsza niż 200g.
KG 1200
62
PAPRYKA SZKLARNIOWA LUB IMPORTOWANA ( XI – VI
), (żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o
odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez
owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami,
uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za
fermentowanych nie mniejsza niż 200g.
KG 700
63
PAPRYKA PEPERONI (żółta,czerwona,zielona) – owoc
powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie i zbliżonej
wielkości i kształcie, bez owoców zgniłych i nadgniłych,
porażonych chorobami, uszkodzonych, popękanych,
zapleśniałych i za fermentowanych.
SZT 30
64
PIECZARKA ŚWIEŻA – kl. 1, powinny być zdrowe, twarde,
średniej wielkości, o białym zabarwieniu, bez plam.
KG 600
65
PIETRUSZKA KORZEŃ – korzeń powinien być zdrowy, bez
śladów chorób, wybór kl. 1 o średnicy nie mniejszej niż 2 cm
i nie większej niż 5 cm
KG 150
66
POMARAŃCZA – powinny być zdrowe, nie uszkodzone,
jędrne, nie poplamione, wolne od owadów i ich larw, świeże,
o właściwej dojrzałości, soczyste, o właściwej barwie skórki,
o właściwej barwie skórki, o właściwym smaku i aromacie,
trwałe i odporne na transport.
KG 1500
67
POMIDORY IMPORTOWANE ( XII – IV ) – powinny być
jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym
zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej
wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o
wadze od 150g – 300g.
KG 1250
68
POMIDORY SZKLARNIOWE ( X – XI; V – VI ) – powinny
być jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym
czerwonym zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o
jednolitej wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie
popękane o wadze od 150g – 300g.
KG 1250
69
POMIDORY SEZONOWE (VII-IX) – powinny być jędrne, nie
pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym
zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej
wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o
wadze od 150g – 300g..
KG 3000
70
POMIDORY KOKTAJLOWE – powinny być zdrowe, bez
plam chorobowych, jędrne nie zwiędnięte, nie
pomarszczone, dojrzałe.
KG 10
71
POR- wybór kl. 1, cebula o średnicy nie mniejszej niż 2,5
cm, liście barwy zielonej, bez zaparzeń i liści nadgniłych;
pakowana w paczkach lub skrzynki ażurowe, standardowe.
KG 550
72
RZEPA – korzeń powinien być jędrny, nie popękany, nie
sparciały, bez uszkodzeń przez szkodniki.
KG 20
73
RZODKIEW ALPEJSKA – korzeń powinien być jędrny, nie
popękany, nie sparciały, bez uszkodzeń przez szkodniki.
KG 350
74
RZODKIEWKA – powinna być świeża, czysta, nie
popękana, nie sparciała, wiązana w pęczki z liśćmi,
wyrównana pod względem zabarwienia i kształtu.
SZT 1400
75
SAŁATA GŁOWIASTA SEZONOWA (V -IX) – wybór kl.1,
waga główki nie mniejsza niż 150g, bez oznak zgnilizny,
zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki.
SZT 1200
76
SAŁATA GŁOWIASTA SZKLARNIOWA ( X – VI ) – wybór
kl.1, waga główki nie mniejsza niż 150g, bez oznak
zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu
ślimaki.
SZT 600
77
SAŁATA LODOWA – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny,
zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki.
KG 700
78
SAŁATA DEKORACYJNA SEZONOWA (V – IX) (zielona i
kolor) – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez
przerośnięć i szkodników typu ślimaki
SZT 100
79
SAŁATA DEKORACYJNA SZKLARNIOWA ( X – IV ),
(zielona i kolor) – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń,
bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki
SZT 200
80 SAŁATA RUCOLA, waga opakowania 250 gr OP 25
81 SAŁATA ROSZPONKA, waga opakowania 250 gr OP 25
82
Mieszanka sałat typu „Family, Party, Weekend”, waga
opakowania 250 gr
OP 200
83
SELER – korzeń - czysty, zdrowe, całe bez uszkodzeń, bez
śladów gnicia, o miąższu białym, o wadze korzenia nie
mniejszym niż 200g, pakowane w worki lub skrzynki
standardowe.
KG 550
84
SELER NACIOWY – powinien być barwy zielonej, czysty,
nie zwiędły, bez części pożółkłych
SZT 50
85
SZCZYPIOR – natka szczypiorku powinna być zielona na
całej długości, ułożona w pęczki i ucięta równo, bez
pożółkłych listków, nie powinna być zwiędnięta, zaparzona,
pakowana w pęczki o wadze 25g., bez trawy i chwastów.
SZT 3000
86
ŚLIWKI WĘGIERKI – powinny być świeże, dojrzałe, zdrowe,
nie uszkodzone, nie zawilgocone, czyste, o jednolitej
odmianie i kształcie, jednolitym stopniu dojrzałości.
KG 100
87
TRUSKAWKA WCZESNA ( V ) – powinny być świeże,
dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo suche,
czyste.
KG 500
88
TRUSKAWKA SEZONOWA ( VI – VII ) – powinny być
świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo
suche, czyste.
KG 1000
89
TRUSKAWKA IMPORTOWANA ( XII – IV ) – powinny być
świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo
suche, czyste.
KG 50
90
WINOGRON KRAJOWY ( VIII – XI ) – dojrzałe, świeże,
czyste, jędrne i mocno przyrośnięte do łodyżek, bez śladów
środków owado- i grzybobójczych. Grona wolne od chorób
oraz nie zaatakowane przez owady lub ich larwy, bez jagód
nieświeżych, wysuszonych, pękniętych lub uszkodzonych
mechanicznie.
KG 800
91
WINOGRON IMPORTOWANY ( XII – VII ) – dojrzałe,
świeże, czyste, jędrne i mocno przyrośnięte do łodyżek, bez
śladów środków owado- i grzybobójczych. Grona wolne od
chorób oraz nie zaatakowane przez owady lub ich larwy, bez
jagód nieświeżych, wysuszonych, pękniętych lub
uszkodzonych mechanicznie.
KG 800
92
WISNIA – powinny być zdrowe, dojrzałe, czyste, bez śladów
zgnilizny i pleśni, nie popękane, nie zaparzone, nie pokryte
kożuchem pleśni.
KG 20
93
ZIEMNIAK ( VIII – III ) – dojrzałe, jędrne, zdrowe, kształtne,
suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, jednolite
odmianowo, bez pustych miejsc wewnątrz, nie zapleśniałe,
nie porośnięte.
KG 14000
94
ZIEMNIAK MŁODY ( IV – VII ) – jędrne, zdrowe, kształtne,
suche, czyste, nie uszkodzone, jednolite odmianowo, bez
pustych miejsc wewnątrz bez kłębów porażonych suchą
zgnilizną, bez zwiędniętych i zazieleniałych.
KG 3000
95
SZPARAGI ŚWIEŻE – pędy szparagów powinny być świeże,
zdrowe, czyste, całe, bez uszkodzeń, z białymi lub lekko
różowymi główkami, ułożone i zwinięte w pęczki, bez
nadgnić,zaparzenia i obcych zapachów.
KG 30
96
SZPINAK ŚWIEŻY – powinien być świeży, nie zwiędnięty,
czysty lecz nie płukany, bez ziemi, bez innych
zanieczyszczeń i chwastów, bez pędów nasiennych i
uszkodzeń, bez zaparzeń, bez zżółkniętych liści, bez
zgnilizny i obcych zapachów.
KG 15

Pełna informacja o zamówieniu z załącznikami.

Termin składania wniosków upływa 05.03.2013 godzina 10:00, miejsce: Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Wałczu, Al. Zdobywców Wału Pomorskiego 99, 78-600 Wałcz (sekretariat).

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem