Hiszpańscy producenci dążą do konsolidacji
2010-08-03 00:00
W hiszpańskiej Katalonii trzy główne firmy produkujące świeże owoce rozpoczęły negocjacje w sprawie utworzenia konsorcjum specjalizującego się w jabłkach, gruszkach i owocach pestkowych (brzoskwinie, nekatryny). Zdolność produkcyjna konsorcjum wyniosłaby 100 tys. ton, a dzięki kosolidacji firma byłaby w stanie oferować pełen asortyment tych owoców. W skład konsorcjum weszłyby Poma de Girona, Fruits de Ponent i Cooperative Albatarra.
Źródło: fresh-market.pl (kz), na podstawie greenmed.eu
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Źródło: fresh-market.pl (kz), na podstawie greenmed.eu
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem