Revista Mercados
Massó Agro nadal pozostaje liderem w nowościach dotyczących wykorzystania mikroorganizmów.
ResiYou, firma należąca do Bayer, wprowadza nową funkcjonalność do przewidywania pozostałości pestycydów w sadach.
Hiszpańskie supermarkety wybierają krajowe jabłka i gruszki.
Kampania na zielone szparagi potrzebuje siły roboczej.
Nathan Hancock, CEO firmy Citrus Australia, został wybrany na nowego prezesa SHAFFE.
Wartość importu świeżych owoców i warzyw podwoiła się w 2024 roku.
VIP umacnia swoją pozycję jako lider na europejskim rynku ekologicznych i wysokiej jakości jabłek.
Internacjonalizacja mango z Meksyku: Rozważania i refleksje
Niewątpliwie wpływ zmian klimatu na rolnictwo śródziemnomorskie, a zwłaszcza na sektor owoców i warzyw, będzie wymagał wprowadzenia bardzo istotnych zmian w celu zapewnienia jego zrównoważonej ekonomicznie i ekologicznie funkcjonowania. Wzrost temperatur oraz zmniejszenie
czytaj dalej"Zastosowanie biostymulatorów w uprawie czosnku dynamicznie rośnie."
Proexport przekazuje Feijoo swoje obawy dotyczące sytuacji niepewności w rolnictwie w Murcji.
Melon i arbuz odnajdują pewną stabilność.
Inma Sánchez Tak i nie. Być może w ten krótki sposób można by podsumować rozwój kampanii dyni i arbuza. Z pozytywnej strony, uprawy wyróżniają się jakością, z dobrymi produktami, które zostały docenione przez konsumenta i bardzo dobrze się sprawdziły.
czytaj dalejEksport hiszpańskich warzyw i owoców wzrósł o 8% pod względem ilości i o 5% pod względem wartości w 2024 roku.
Mycelium oidium na spodzie liścia (RAIF). Rozwój tej choroby zachodzi w temperaturze 15-25ºC i wilgotności względnej 80-100%. Ponieważ jest to uprawa z podlewaniem kroplowym i osłoną z tworzywa sztucznego, warunki
czytaj dalej