Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Holandia – sezon papryki nabiera rozpędu

W firmie Harvest House holenderski sezon słodkiej papryki wreszcie naprawdę się rozpoczął. „Od razu mieliśmy rozsądną podaż. I dobre ukształtowanie cen dla naszych holenderskich plantatorów papryki słodkiej. Popyt na holenderską paprykę był rzeczywiście doskonały od początku produkcji” - mówi Marco Bergman.

„Skorzystaliśmy z problemów, których doświadczyło wielu sprzedawców detalicznych. Tak było z hiszpańskim produktem w zakresie dostępności i jakości. Chcieli szybko przejść na nasz holenderski produkt. Zwykle dzieje się to około 15-16 tygodnia. Ale popyt pojawił się wcześnie. Był głównym powodem dobrej ceny.”

„Jednocześnie zawsze obowiązuje zasada podaży i popytu. Kiedy podaż jest większa niż popyt, ceny znajdują się pod presją” - kontynuuje Marco. „Na szczęście dla naszych hodowców presja nie była zbyt duża. Udało nam się również utrzymać rozsądny poziom cen.”

„Oczekujemy, że popyt na naszą paprykę pozostanie dobry. Prawdziwy szczyt jeszcze przed nami. Będzie ładna wiosenna pogoda. To zawsze skutkuje dużym spożyciem słodkiej papryki. Oczywiście konsumenci chcą smacznej holenderskiej papryki typu California lub szpiczastej. Używają jej do grillowania lub sałatki. To świeży partner wszystkich tych smacznych potraw z grilla ”- podsumowuje Marco.

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE