Hurtowe ceny śliwek deserowych nadal pod presją
2025-08-25 09:00
Źródło:
www.fresh-market.pl (mm)
Zbiory krajowych śliwek są w tym roku wyraźnie większe od zeszłorocznych (127 tys. ton w stosunku do 95 tys. ton), ale w porównaniu do wolumenów z lat 2020-2023 nie ma mowy o jakiejś nadzwyczajnej sytuacji. Jednak ten wzrost produkcji rok do roku
Kup teraz abonament!
Zyskaj dostęp do pełnej wersji tego artykułu i innych ekskluzywnych treści
- Oszczędzaj czas: Nie musisz dzwonić do dziesiątek skupów, aby dowiedzieć się kto po ile skupuje —codziennie robimy to za Ciebie.
- Zwiększ swoje możliwości negocjacyjne: Nasze aktualne dane cenowe pozwalają Ci negocjować lepsze warunki z kontrahentami.
- Analizuj rynek: Skorzystaj z naszej bazy danych archiwalnych cen od 2008 roku, aby lepiej zrozumieć trendy rynkowe.
- Podejmuj właściwe decyzje: Opieraj swoje strategiczne decyzje na naszych zwięzłych analizach wynikających z setek rozmów z rynku.
Tylko 122 zł netto miesięcznie
Przy prenumeracie rocznej
To się opłaca! 122 zł to koszt jednej godziny pracy analityka, a Ty zyskujesz dostęp do wyników tysięcy godzin analiz i danych, które pomagają podejmować lepsze decyzje biznesowe.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
The demand for stone fruit has decreased in the past three weeks. For plums, it is expected that sales will increase again in the upcoming weeks before the harvest of the Angeleno variety, which has been delayed this year. In the meantime, there should be a more plentiful supply of black varieties.
czytaj dalej
Ceny śliwek pozostają w trendzie spadkowym, a najbardziej prawdopodobnym scenariuszem na kolejne tygodnie jest kontynuacja tej tendencji. Jak obecnie kształtują się ceny tych owoców w dużym hurcie?
czytaj dalej
Wielka Brytania: Zbiory śliwek w 2025 roku mają się podwoić.
2025-08-18 10:00
Wraz z początkiem sezonu zbiorów owoce trafiają teraz na półki Tesco w całej Wielkiej Brytanii. Firma przypisuje sukces nowym metodom uprawy oraz bardziej wydajnym i intensywniejszym w smaku odmianom.
czytaj dalej