Dynamiczny wzrost ekologiczny żywności
2013-03-27 09:54
Warto podkreślić, że dynamiczny wzrost sprzedaży ekologicznej żywności jest obserwowany od lat. Jednak nadal jest to branża niższowa. Udział ekoproduktów w całym rynku spożywczym nie przekracza 1 proc. jego wartości.
Firma badawcza Euromonitor International podaje, że wyłącznie na zapakowaną żywność ekologiczną wydajemy niemal 300 mln zł rocznie.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Nowy producent ekologicznej żywności
2013-02-28 09:23
Spółka Stoczek Natura uzyskała już certyfikat ekologiczny, a w lutym br. wzięła udział w międzynarodowych targach żywności ekologicznej Biofach.
czytaj dalej
Zalewamy Rosję żywnością
2013-02-12 07:51
W 2012 roku polski eksport rolno-spożywczy na rynek rosyjski wzrósł aż o 30 proc. i wyniósł 1 mld euro - podaje "Rzeczpospolita".
czytaj dalej