Konsolidacja przyszłością branży mrożonek?
2013-01-28 09:40
- Większość produkcji eksportujemy do UE i Rosji. Chcąc utrzymać pozycję lidera i ją umacniać powinniśmy zwiększać konkurencyjność i stabilność oferty - mówi prezes.
Sugeruje on, że konsolidacje na rynku wpłyną pozytywnie na branże. - Obniżka kosztów operacyjnych, zwiększenie efektywności wykorzystania majątku i całego potencjału zarówno producentów rolnych jak i przetwórców - podkreśla Sulima.
Jego zdaniem duże rezerwy istnieją na wewnętrznym rynku, spożycie mrożonek jest w Polsce dużo mniejsze niż w pozostałych krajach UE - podaje portalspozywczy.pl.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Wzrosły ceny mrożonych warzyw
2012-12-05 10:59
Bank Gospodarki Żywnościowej poinformował, że zgodnie z danymi Foodnews, na unijnym rynku ceny znacznej części warzyw z Polski były na początku grudnia generalnie wyższe w porównaniu do roku poprzedniego.
czytaj dalej
Wzrost produkcji mrożonych warzyw
2012-11-13 20:02
Produkcja mrożonych warzyw w Polsce, w okresie od stycznia do września 2012 roku wyniosła 386 tys. t, i była wyższa o 8,7 proc. w stosunku do analogicznego okresu w 2011 r.
czytaj dalej