Mętne soki coraz popularniejsze
2012-08-14 09:00
Od pewnego czasu coraz bardziej popularne jest w Polsce tłoczenie soków przez małe lokalne firmy. Również duże sieci handlowe chętnie wprowadzają je na sklepowe półki. Prezes Krajowej Unii Producentów Soków potwierdza, że rośnie konsumpcja świeżych, niepasteryzowanych oraz tłoczonych, mętnych soków.
Jednak mętne soki nie zabiorą udziałów rynkowych firm, które produkują soki klarowne na skalę przemysłową. A to dlatego, że ich producenci musieliby zainwestować w nowoczesny łańcuch dystrybucji, którego wdrożenie jest bardzo kosztowne.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Jakość, dojrzewanie i przechowywanie pomidorów
2012-08-13 15:03
Pomidory są bardzo cenionym warzywem ze względu na ich wartość odżywczą oraz bogactwo składników bioaktywnych.
czytaj dalej
Co dalej z pomidorami
2012-08-11 09:25
Końcówka tygodnia przyniosła niewielkie umocnienie cen pomidorów. Jednak, czy ta słaba tendencja wzrostowa ma szansę utrzymać się w przyszłym tygodniu?
czytaj dalej
Ceny marchwi ustabilizowały się
2012-08-10 09:57
Ceny marchwi wreszcie przestały spadać. Po trwającym od końca czerwca trendzie spadkowym, marchew ustabilizowała swoje ceny, czemu sprzyja niewątpliwie dość wysoki popyt na nią.
czytaj dalej
Wysoka podaż śliwek na Zjazdowej w Łodzi
2012-08-06 13:05
Sezon zbiorów śliwek trwa. Podaż owoców tego gatunku na giełdach całej Polski jest wysoka. Na łódzkiej giełdzie Zjazdowa sytuacja jest podobna.
czytaj dalej
Rynek jabłek przemysłowych
2012-08-06 10:00
Zakładanie sadów przemysłowych nie będzie miało ekonomicznej racji bytu. Jednak to nie znaczy, że w towarowych sadach zabraknie jabłek przemysłowych.
czytaj dalej
Francja - automaty z sokami, owocami i warzywami
2012-08-03 09:30
We Francji stanie około 3 tys. specjalnych lodówek zawierających wyłącznie zdrowe przekąski.
czytaj dalej