Owoce i warzywa w słoikach mają potencjał
2013-04-18 08:04
- Polacy spożywają bardzo dużo przetworów owocowo-warzywnych. Produkty w słoikach mogą być praktycznie w każdym sklepie natomiast nie każdy sklep ma lodówki. Kolejnym argumentem przemawiającym za przetworami w słoikach jest fakt, że klient widzi co kupuje natomiast kupując mrożonki klient widzi tylko opakowanie - mówi Wacław Orzech, właściciel Zakładów Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Orzech z Kolbuszowej.
Jeszcze kilka lat temu nr 1 w sprzedaży w Polsce był ogórek konserwowy, obecnie spada jego spożycie, a rośnie spożycie sałatek, pikli i marynat - zauważa portalspozywczy.pl.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Stracą producenci i przetwórcy
2013-04-16 09:54
Długa zima nie powinna spowodować znaczącej podwyżki cen żywności. Eksperci przewidują jednak, że zyski producentów i przetwórców mogą być mniejsze - podaje Dziennik Gazeta Prawna.
czytaj dalej
Euro źle wydawane na przemysł przetwórczy
2013-04-12 08:21
Miliardy euro unijnego wsparcia dla przemysłu przetwórstwa rolno-spożywczego nie trafiają tam, gdzie faktycznie są potrzebne - ocenił w środę Europejski Trybunał Obrachunkowy.
czytaj dalej
Rośnie produkcja przetworów owocowych, a spada...
2013-03-19 08:37
Według szacunków IERiGŻ produkcja przetworów owocowych w Polsce w sezonie 2012/13 zwiększy się o 3 proc. w porównaniu z poprzednim sezonem i wyniesie 880 tys. ton.
czytaj dalej