Włosi eksportują więcej warzyw i owoców
2012-06-25 10:00
W eksporcie dominowały świeże owoce - ponad 350 tys. ton oraz świeże warzywa - niecałe 219 tys. ton. Mniejszy w porównaniu do analogicznego okresu pierwszych dwóch miesięcy 2011 r. był import owoców i warzyw świeżych - w sumie Włosi zakupili niecałe 496 tys. ton wobec 526,4 tys. ton rok wcześniej. W imporcie największe ilości stanowiły przede wszystkim warzywa świeże - ok. 253 tys. ton oraz owoce tropikalne - ponad 126 tys. ton.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Eksport buraków w I kw. 2012 roku
2012-06-22 08:58
Prezentujemy dane Głównego Urzędu Statystycznego dotyczące eksportu w I kwartale 2012 roku buraków sałatkowych, salsefii, selerów, rzodkiewek i podobnych korzeni jadalnych z wyjątkiem marchwi i rzepy (świeżych lub schłodzonych).
czytaj dalej
Warzywa z importu - ok. Warszawy
2012-06-21 15:13
Import warzyw - papryka zielona z krajowych upraw zastępuję paprykę z importu.
czytaj dalej
Współpraca z Włochami
2012-05-30 10:00
Włosi chcą pogłębić współpracę z polskimi producentami owoców i warzyw w zakresie działań zwiększających ich spożycie.
czytaj dalej