Coraz mniej „starych” warzyw na rynku
2010-05-10 00:00
Powoli wyczerpują się zapasy „starych” warzyw korzeniowych i kapustnych. Praktycznie skończył się hurtowy handel kapustą czerwoną. Jej ceny w pierwszym tygodniu maja dochodziły do 1,60 zł/kg za kapustę dobrej jakości.
Coraz mniej pozostało też selerów. Ceny mytych selerów, w miniony piątek, dochodziły do 3 zł/kg. Mało też pozostało pietruszki, która w mijającym sezonie i tak miała wysokie ceny.
W piątek ceny mytej pietruszki, w zależności od jakości i rejonu Polski, wahały się od 5 do 6 zł/kg.
Stabilna pozostaje natomiast cena buraków ćwikłowych. W piątek było to 0,60 – 0,80 zł/kg w zależności od ich jakości i rejonu kraju. Najdroższe były buraki w okolicach Warszawy.
Źródło: fresh-market.pl (ms)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Coraz mniej pozostało też selerów. Ceny mytych selerów, w miniony piątek, dochodziły do 3 zł/kg. Mało też pozostało pietruszki, która w mijającym sezonie i tak miała wysokie ceny.
W piątek ceny mytej pietruszki, w zależności od jakości i rejonu Polski, wahały się od 5 do 6 zł/kg.
Stabilna pozostaje natomiast cena buraków ćwikłowych. W piątek było to 0,60 – 0,80 zł/kg w zależności od ich jakości i rejonu kraju. Najdroższe były buraki w okolicach Warszawy.
Źródło: fresh-market.pl (ms)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem