Ile warzyw jest jeszcze u producentów
2011-01-31 00:00
Ile warzyw jest jeszcze w kopcach, przechowalniach i chłodniach producentów? To zasadnicze pytanie, gdyż od tego, jak duże są zapasy zależy jak będą się kształtować ceny w lutym. Ważne jest to szczególnie w przypadku warzyw, których brak był najbardziej odczuwalny na rynku: kapusty białej, pekińskiej, ziemniaków i cebuli. Czy większość producentów wstrzymywała sprzedaż czekając na wysokie ceny. Jeśli tak, to może dojść do sytuacji, gdy w ciągu krótkiego czasu na rynku ukształtuje się względnie wysoka podaż i wtedy ceny zaczną spadać. Zwłaszcza w rejonach, gdzie brakuje chłodni.
Źródło: fresh-market.pl (ms)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Źródło: fresh-market.pl (ms)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem