Import świeżych warzyw w kwietniu
2009-07-07 00:00
Jak podaje Centrum Analityczne Administracji Celnej import warzyw świeżych w kwietniu 2009 r. wyniósł 33,3 tys. ton, a jego wartość 28,6 mln euro.
W porównaniu z kwietniem 2008 r. ilość importowanych warzyw świeżych obniżyła się o 35 proc., a ich wartość o 19 proc.
Najbardziej obniżył się zakup kapusty (o około 70 proc.), marchwi, cebuli, czosnku i pomidorów. Natomiast wzrósł import papryki (o 23 proc.) i ogórków (o 10 proc.).
Źródło: fresh-market.pl (gs), na podstawie danych CAAC
Więcej informacji na temat sytuacji na rynku warzyw na konferencji Fresh Market 2009
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem