Mniejsze wpływy z eksportu owoców i warzyw
2009-11-24 00:00
Z powodu spadku cen eksportowych, wartość eksportu owoców, warzyw oraz ich przetworów (łącznie z pieczarkami i ich przetworami) zmniejszy się o ok. 15 proc. (do 1,73 mld euro).
Udział tych produktów we wpływach z eksportu rolno-spożywczego spadnie z 18 proc. w sezonie 2008/2009 do 16 proc. w sezonie 2009/2010.
Wpływy z eksportu owoców i ich przetworów wyniosą 1,03 mld euro, a wartość eksportu produktów warzywnictwa wyniesie ok. 480 mln euro.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie informacji własnych i ZEO IERiGŻ-PIB (ts)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem