Polacy jedzą mniej warzyw
2008-07-08 00:00
Według danych IERiGŻ-PIB w 2007 r. obniżyło się spożycie warzyw świeżych, chłodzonych i mrożonych oraz przetworów warzywnych w Polsce w porównaniu do 2006 r. Spadek wyniósł około 3 proc. do 60,5 kg/osobę/rocznie.
Najbardziej obniżyło się spożycie ogórków, bo prawie o 11 proc. Spożycie cebuli obniżyło się o 4 proc., buraków i marchwi o 3 proc., a pomidorów o około 4 proc. Nie zmieniło się spożycie kapusty, kalafiorów i brokułów.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie informacji IERiGŻ-PIB (ts)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Najbardziej obniżyło się spożycie ogórków, bo prawie o 11 proc. Spożycie cebuli obniżyło się o 4 proc., buraków i marchwi o 3 proc., a pomidorów o około 4 proc. Nie zmieniło się spożycie kapusty, kalafiorów i brokułów.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie informacji IERiGŻ-PIB (ts)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem