Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Poznaj dobrą żywność

2007-08-28 00:00
Minister rolnictwa i rozwoju wsi Wojciech Mojzesowicz uczestniczył w piątkowym posiedzeniu Kolegium Naukowego ds. jakości programu „Poznaj Dobrą Żywność”.

Kolegium rozpatrzyło kolejne wnioski firm ubiegających się o logo „Poznaj Dobrą Żywność”. Wśród artykułów znalazły się produkty mleczarskie, mięsne, przetwory owocowo-warzywne, wyroby piekarsko-ciastkarskie oraz herbatki owocowo-ziołowe i napoje kawowe.

Podczas targów Polagra Food w Poznaniu, w dniu 17 września 2007 r., minister rolnictwa Wojciech Mojzesowicz, wręczy przyznane oznaczenia.
 
W składzie Kolegium Naukowego zasiadają wybitni znawcy prawa żywnościowego, bezpieczeństwa i jakości żywności. Są to:

- Prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,
  Wydział Technologii Żywności Zakład Oceny Jakości Żywności, Kierownik Zakładu, 
  Przewodniczący Kolegium;

- Prof. dr hab. Franciszek Świderski - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,
  Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Katedra Żywności Funkcjonalnej Kierownik 
  Katedry, Zastępca Przewodniczącego;

- Prof. dr hab. Bolesław Wojtoń - Państwowy Instytut Weterynaryjny w Puławach;

- Prof. dr hab. Jan Żmudzki - Państwowy Instytut Weterynaryjny w Puławach;

- Prof. dr hab. Małgorzata Korzycka-Iwanow - Uniwersytet Warszawski, Wydział Prawa i
  Administracji, Instytut Nauk Prawno-Administracyjnych, Zakład Prawa Rolnego, Dyrektor 
  Instytutu, Zastępca Przewodniczącego;

- Prof. dr hab. Janusz Czapski - Instytut Warzywnictwa w Skierniewicach;

- Prof. dr hab. Jerzy Woy-Wojciechowski - Prezes Polskiego Towarzystwa Lekarskiego;

- Prof. dr hab. Stefan Ziajka - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Dziekan Wydziału
  Nauki o Żywności, Zastępca Przewodniczącego;

- Prof. dr hab. Władysław Chojnowski - Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie;

- Prof. dr hab. Zbigniew Skinder – Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy,
  Rektor;

- Prof. dr hab. Piotr Bykowski - Morski Instytut Rybacki w Gdyni, Kierownik Zakładu Zakład
  Technologii Przetwórstwa;

- Prof. dr hab. Jerzy Szyrmer - Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin w Radzikowie;

- Dr Dariusz Siembab - Polskie Towarzystwo Lekarskie;

- Mgr Jerzy Marcinek - ARiMR, Sekretarz Kolegium;

- Prof. dr hab. Włodzimierz Kluciński - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
  w Warszawie, Dziekan Wydziału Medycyny Weterynaryjnej;

- Prof. dr hab. Artur Nowak – Far - SGH w Warszawie Katedra Prawa Europejskiego;

- Lek. wet. Robert Gmyrek.



Źródło: fresh-market.pl, na podstawie MRiRW, PPR
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem