Spadek eksportu warzyw
2009-03-25 00:00
Według wstępnych danych Centrum Analitycznego Administracji Celnej (CAAC) eksport warzyw świeżych w styczniu 2009 r. wyniósł 38,5 tys. ton, a jego wartość 13,2 mln euro.
Natomiast eksport przetworów warzywnych wyniósł 49,2 tys. ton, a wpływy z ich sprzedaży 30,1 mln euro.
W porównaniu z wynikami eksportu w styczniu 2008 r., eksport warzyw świeżych zmniejszył się o około 40 proc., a jego wartość o ponad 40 proc. Natomiast sprzedaż przetworów warzywnych spadła o około 30 proc., a jej wartość o około 20 proc.
Źródło: fresh-market.pl (gs) na podstawie danych CAAC
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem