Żywność ekologiczna – seminaria dla przetwórców
W ramach ogólnopolskiej kampanii informacyjnej "Rolnictwo Ekologiczne", odbędą się seminaria adresowane są do przetwórców rolno-spożywczych, organizacji zrzeszających przetwórców żywności oraz osób zainteresowanych podjęciem takiej działalności.
Seminaria odbędą się w Poznaniu 12.05.2008 i Rzeszowie 17.05.2008. 
Wszyscy zainteresowani uczestnictwem proszeni są o kontakt z organizatorem: Polski Klub Ekologiczny, Koło Miejskie w Gliwicach, e-mail: biuro|pkegliwice.pl| |biuro|pkegliwice.pl  
Tematyka wykładów: 
1. System kontroli i certyfikacji w rolnictwie ekologicznym, pakowanie i znakowanie produktów rolnictwa ekologicznego z uwzględnieniem stosowania logo UE 
2. Import z krajów trzecich i obrót produktami rolnictwa ekologicznego 
3. Wykorzystanie środków pochodzących z Unii Europejskiej do prowadzenia działalności w obszarze produkcji ekologicznej 
4. Przepisy sanitarne dotyczące produkcji i sprzedaży na małą skalę, artykułów spożywczych pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, w aspekcie produkcji ekologicznej 
5. Zasady przetwórstwa ekologicznych artykułów rolno-spożywczych oraz pasz 
w rolnictwie ekologicznym 
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie Rolnictwo Ekologiczne (rs) 




