Fresh Point Magazine - magazyn dla profesjonalistów rynku owoców i warzyw
Trend cen warzyw i owoców we Włoszech na 13 maja
2024-05-14 00:00
Rusza nowa kampania wiśni z odmianą Bigarreau; pojawiają się także pierwsze odmiany Ferrovia i Durone. Rozpoczyna się także sprzedaż brzoskwiń o żółtej pulpie z Hiszpanii, podczas gdy wolno rosną ilości brzoskwiń importowanych z tego kraju. Zakończona została
czytaj dalej
Dole wprowadza do Włoch linię 6 egzotycznych owoców.
2024-05-13 00:00
Na targach Macfrut firma Dole Italia zaprezentowała swoją nową egzotyczną linie, na którą również inwestuje w komunikację zewnętrzną.
czytaj dalej
Docenianie i opowiadanie o warzywach i owocach, kobieca perspektywa na targach Macfrut.
2024-05-10 00:00
Drugiego dnia Macfrut odbyła się debata na stoisku La Grande Bellezza Italiana, pierwszej sieci przedsiębiorstw owocowo-warzywnych we włoskim krajobrazie ogrodniczym. Okrągły stół, zatytułowany "Wartość owoców i warzyw w punkcie sprzedaży", był całkowicie dedykowany kobietom.
czytaj dalej
Drugiego dnia Macfrut odbyła się debata na stoisku La Grande Bellezza Italiana, pierwszej sieci przedsiębiorstw warzywniczo-owocowych we włoskim krajobrazie ogrodniczym. Okrągły stół w całości poświęcony kobietom, zatytułowany „Wartość owoców i warzyw w punkcie sprzedaży”.
czytaj dalej
Już od pierwszych godzin porannych można było przewidzieć duże natężenie ruchu, które dotknęło hale wystawowe, z pełnymi parkingami i kolejkami przy bramkach. Wiele wydarzeń było zaplanowanych, a wiele manifestacji i wydarzeń odbywało się w ciągu dnia. Dzisiaj zakończyły się dwudniowe wydarzenia.
czytaj dalej
Tym razem nawet stoiska przecięły: były wszędzie, w głównym holu, w pawilonach A i C, które w poprzednich edycjach nie były używane, nawet w amfiteatrze zwykle przeznaczonym na uroczyste otwarcie i spotkania instytucjonalne, aż do tego stopnia, że przerwa w ceremonii otwarcia została skrócona.
czytaj dalej
Tym razem nawet stoiska na korytarzach zostały sprzedane: były one wszędzie, w głównym holu, w pawilonach A i C, które w poprzednich edycjach nie były wykorzystywane, nawet w amfiteatrze zwykle przeznaczonym na uroczystości otwarcia oraz spotkania instytucjonalne, co pokazuje, że skala wydarzenia była duża.
czytaj dalej
Pomodoro dla Badań, zebrano 600 000 euro
2024-05-09 00:00
Liczby sukcesu dla siódmej edycji Pomidora dla badań. Dobry dla ciebie, dobry dla środowiska, która odbyła się w sobotę 20 i niedzielę 21 kwietnia 2024 roku. Fundacja Umberto Veronesi Ets, przy wsparciu Anicav (Krajowe Stowarzyszenie Przemysłowców Warzywnej Konservy Żywnościowej) i Ricrea.
czytaj dalej
Z okazji rozpoczęcia targów Macfrut rozpoczynamy serię krótkich filmów, w których 6 przedsiębiorców, którzy stworzyli sieć włoskich firm owocowo-warzywnych La Grande Bellezza Italiana, opowiadają w ciągu minuty o wartościach i wizji, które uczyniły to unikatowym w branży włoskiej.
czytaj dalej
Z okazji rozpoczęcia Macfrut rozpoczynamy serię krótkich filmów, w których 6 przedsiębiorców, którzy stworzyli sieć włoskich firm owocowo-warzywnych La Grande Bellezza Italiana, opowiadają w jednej minucie o wartościach i wizji, które umożliwiły to unikatowe przedsięwzięcie w branży włoskiej.
czytaj dalej
Kissabel rośnie w półkuli południowej.
2024-05-08 00:00
Globalny projekt Kissabel, odmiana jabłka o czerwonym miąższu, rozwija się również na półkuli południowej, w szczególności w Australii, Chile i RPA. Partnerami programu Ifored, poświęconego jego rozwojowi, są Montague (Australia), Unifrutti (Chile), Moño Azul (Argentyna), Dutoit (RPA) i Yummy.
czytaj dalej
Kissabel rośnie na półkuli południowej.
2024-05-08 00:00
Globalny projekt Kissabel, czerwonego miąższu jabłko, rośnie również na Południowej Półkuli, w szczególności w Australii, Chile i RPA. Partnerzy programu Ifored, dedykowanego jego rozwojowi, obejmują Montague (Australia), Unifrutti (Chile), Moño Azul (Argentyna), Dutoit (RPA) i Yummy.
czytaj dalej
Innowacje w uprawie arbuza #freshtalks z firmą Basf Nunhems.
2024-05-07 00:00
"Dane potwierdzają: to, co najbardziej wyróżnia odmianę arbuzów Nunhems, to jakość sensoryczna. Zauważyliśmy, że to właśnie to umożliwiło silną penetrację na wszystkie rynki, na które trafiły nasze bezpestkowe melony. " - Matteo Bano, kierownik ds. klientów
czytaj dalej
Ceny warzyw i owoców we Włoszech na 6 maja
2024-05-07 00:00
Rusza kampania brzoskwiń i nektarynek, początkowo z hiszpańskiej produkcji. Wkrótce rozpocznie się również zbieranie czerwonych szczypiorów z Kalabrii. Niskie temperatury hamują wzrost popytu na melony. Kończy się sezon na truskawki z Basilicaty, a zbliżają się pierwsze...
czytaj dalej
Trend cen warzyw i owoców we Włoszech na 6 maja.
2024-05-07 00:00
Rozpoczyna się sezon brzoskwiń i nektarynek, początkowo z hiszpańską produkcją. Wkrótce ruszy także sezon czerwonych cebulek z Kalabrii. Niskie temperatury hamują wzrost popytu na melony. Kończy się sezon truskawek z regionu Basilicata, a już niedługo będą dostępne pierwsze.
czytaj dalej
Made in Nature zawitało do LifeGate.
2024-05-07 00:00
Projekt Made in Nature, poświęcony organicznej produkcji warzyw i owoców przez Cso Italy i finansowany przez Unię Europejską, będzie po raz trzeci obecny na targach Macfrut 2024 (Cso Bio-Made in Nature, B1-115). Będzie również opowiedziany przez LifeGate. Wśród uczestników znajdą się: Brio, Canova, Ceradini, Conserve Italia Orogel.
czytaj dalej
Made in Nature zadebiutowało na LifeGate.
2024-05-07 00:00
Projekt Made in Nature, poświęcony organicznej produkcji warzyw i owoców przez Cso Italy i sfinansowany przez Unię Europejską, po raz trzeci będzie obecny na targach Macfrut 2024 (Cso Bio-Made in Nature, B1-115). Będzie również opowie o nim LifeGate. Wśród uczestników znajdą się firmy: Brio, Canova, Ceradini, Conserve Italia Orogel.
czytaj dalej
Skup uwagi na nowej linii egzotycznych owoców. Z kompletnie odnowionym stoiskiem, Dole Italia jest gotowa przyjąć odwiedzających na targach Macfrut (hala B3, stoisko 75).
czytaj dalej
Firma skupiona jest na nowej linii egzotycznych owoców. Dole Italia jest gotowa przyjąć odwiedzających na Macfrut (hala B3, stoisko 75) z w pełni odnowionym stoiskiem.
czytaj dalej
Innowacje w arbuza #freshtalks z Basf Nunhems
2024-05-07 00:00
"Dane potwierdzają: to, co najbardziej wyróżnia różnorodność arbuza Nunhems, to jakość organoleptyczna. Widzieliśmy, że to właśnie to pozwoliło na silne przeforsowanie się na wszystkich rynkach, na które trafił bezpestkowy melon." - Matteo Bano, kierownik ds. klientów
czytaj dalej