Ceny owoców
Brzoskwiniowa
0000-00-00 00:00
Opis: wzrost silny, owocuje obficie ale naprzemiennie
Owoce: duże, kuliste, barwy różowożółtej miąższ soczysty, przylegający do pestki, smaczny, dojrzałe owoce źle znoszą czytaj dalej
Owoce: duże, kuliste, barwy różowożółtej miąższ soczysty, przylegający do pestki, smaczny, dojrzałe owoce źle znoszą czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - MELO
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu melony powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu handlowego, jakości, wielkości oraz o w miarę tym samym
czytaj dalej
Kordia
0000-00-00 00:00
Owoce: duży lub bardzo duży (8-10 g), sercowaty, wydłużony. Skórka karminowoczerwona z brązowym odcieniem i jasnymi punktami. W gorące lata nie należy pozostawiać owoców zbyt
czytaj dalej
MORELE
0000-00-00 00:00
Standard jakości handlowej dla moreli zawarty w załączniku do rozporządzenia Komisji (WE) Nr 851/2000 z dnia 27 kwietnia 2000 r. Uwzględniono zmiany do standardu wprowadzone
czytaj dalej
Triumf Packhama
0000-00-00 00:00
Opis: tworzy niezbyt duże drzewa, wchodzące w owocowanie dość wcześnie, plonuje średnio obficie, jednak regularnie - corocznie
Owoce : duże (około 200g), o guzowatej czytaj dalej
Owoce : duże (około 200g), o guzowatej czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - KIWI
0000-00-00 00:00
Dla owoców kiwi nie spełniających wymagań ustalonych dla danej klasy dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje w zakresie jakości i wielkości.
czytaj dalej
czytaj dalej
Jakość handlowa brzoskwiń i nektaryn – badanie dojrzałości
0000-00-00 00:00
Brzoskwinie i nektaryny znajdują się na liście produktów, które podlegają normom. W celu zachowania przejrzystości na rynkach międzynarodowych, należy uwzględnić zalecenia
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - CYTRUSY
0000-00-00 00:00
Celem normy jest określenie wymagań jakościowych dla owoców cytrusowych, po ich przygotowaniu i zapakowaniu.
A. Wymagania minimalne
We wszystkich klasach jakości, czytaj dalej
A. Wymagania minimalne
We wszystkich klasach jakości, czytaj dalej
Sznajdera późna
0000-00-00 00:00
Opis: odmiana o dużych wymaganiach glebowych i klimatycznych, wyhodowana w Gubinie, wzrost bardzo silny, owocowanie wstępuje późno, owocuje regularnie i umiarkowanie
czytaj dalej
I. OKREŚLENIE PRODUKTU - CYTRUSY
0000-00-00 00:00
Przedmiotem normy są wymienione poniżej owoce sklasyfikowane jako owoce cytrusowe, dostarczane konsumentom w stanie świeżym. Norma nie obejmuje owoców cytrusowych przeznaczonych do
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - JABŁKA I GRUSZKI
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla jabłek i gruszek po ich przygotowaniu i zapakowaniu.
A. Wymagania minimalne
We wszystkich klasach czytaj dalej
A. Wymagania minimalne
We wszystkich klasach czytaj dalej
Uwaga na Parch
0000-00-00 00:00
Parch jabłoni jest najbardziej pospolitą i najgroźniejszą chorobą grzybową, porażającą zarówno liście jak i owoce.
Powoduje on nie tylko zmniejszenie się plonu czytaj dalej
Powoduje on nie tylko zmniejszenie się plonu czytaj dalej
Figi
0000-00-00 00:00
Figi świeże i suszone są bardzo popularne w krajach basenu Morza Śródziemnomorskiego. Świeże figi łatwo uszkodzić, dlatego źle znoszą transport. Ich popularność jednak
czytaj dalej
ORZECHY LASKOWE
0000-00-00 00:00
Standard jakości handlowej dla orzechów laskowych w skorupach zawarty w załączniku do ozporządzenia Komisji (WE) Nr 1284/2002 z dnia 15 lipca 2002 r. Uwzględniono zmiany do
czytaj dalej
I. OKREŚLENIE PRODUKTU - JABŁKA I GRUSZKI
0000-00-00 00:00
Przedmiotem standardu jakości handlowej są jabłka i gruszki odmian uprawnych (cultivar) Malus domestica Borkh. L. i Pyrus communis L. dostarczane konsumentom w stanie świeżym.
czytaj dalej
Zdążyć przed Owocówką
0000-00-00 00:00
Owocówka jabłkóweczka należy do najgroźniejszych szkodników jabłoni. Wysoką skuteczność w ochronie, uzyskuje się poprzez użycie we właściwym terminie insektycydów.
czytaj dalej
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - WIŚNIE
0000-00-00 00:00
Dla wiśni i czereśni nie spełniających wymagań ustalonych dla danej klasy dopuszcza się w każdym opakowaniu tolerancje w zakresie jakości i wielkości. A. Tolerancje
czytaj dalej
I. OKREŚLENIE PRODUKTU - ARBUZY
0000-00-00 00:00
Przedmiotem standardu są arbuzy odmian uprawnych Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. Et Nakai, dostarczane konsumentom w stanie świeżym.
Standard nie obejmuje arbuzów przeznaczonych do
czytaj dalej
President
0000-00-00 00:00
Owoce: duży (50-60 g), owalny. Skórka bordo, w cieplejsze lata bordofioletowa lub prawie granatowa. Miąższ dojrzałego owocu żółtozielony lub żółty, dość zwarty. Dość dobrze
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - ARBUZY
0000-00-00 00:00
Dla arbuzów nie spełniających wymagań ustalonych dla danej klasy dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje w zakresie jakości i wielkości.
A. czytaj dalej
A. czytaj dalej
Berry Congress – Najważniejsze wydarzenie w branży jagodowej!
Berry Congress to prestiżowe wydarzenie, które gromadzi czołowych ekspertów, producentów, dystrybutorów i detalistów związanych z sektorem jagodowym. Kongres stanowi wyjątkową okazję do wymiany doświadczeń, poznania najnowszych trendów rynkowych oraz nawiązania wartościowych kontaktów biznesowych. Uczestnicy mają możliwość wysłuchania inspirujących prelekcji, paneli dyskusyjnych i case studies, które przybliżają najważniejsze wyzwania i innowacje w tej dynamicznie rozwijającej się branży. Dołącz do nas i bądź częścią przyszłości rynku jagód! Więcej informacji znajdziesz na stronie Berry Congress.