Badania nad gruszkami przeprowadzone w Argentynie wykazały, że zastosowanie 1-MCP powoduje wolniejsze dojrzewanie owoców.
2025-12-11 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Badania przeprowadzone w Argentynie oceniały system MCPBag®, który uwalnia 1-MCP wewnątrz każdego opakowania w celu spowolnienia dojrzewania gruszek Williama (Pyrus communis L.). Ta metoda jest rozważana jako potencjalny sposób na zmniejszenie mięknięcia i marnotrawstwa w długich łańcuchach dostaw, gdzie gruszki często tracą.
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Gruszki ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



