Podsumowanie sezonu skupu agrestu
2008-07-18 00:10
Już drugi rok z kolei ceny agrestu do przetwórstwa były wyższe, bardziej opłacalne dla producentów. Zakłady przetwórcze i chłodnie płaciły za agrest do mrożenia średnio około 2 zł/kg. Był to poziom zbliżony do ubiegłorocznego.
Należy przypomnieć, że w 2005 i 2006 r. ceny skupu w przetwórstwie nie osiągały nawet 1 zł/kg. Nieco niższa była cena agrestu skierowanego do bezpośredniej konsumpcji – około 1,80 zł/kg. W ubiegłym sezonie za agrest deserowy płacono około 2,20 zł/kg.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie danych CAAC (gs)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Zobacz więcej: Agrest?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem