Kenijski entuzjasta rolnictwa ekologicznego produkuje wino ze skromnych bananów
Entuzjasta rolnictwa ekologicznego z Kenii postanowił wykorzystać banany do produkcji wina. Proces fermentacji był dość długi, aby osiągnąć pożądany rezultat, trwający dwa i pół miesiąca. Opisała napój jako słodki: "Słodki aromat dojrzałych bananów, w sam raz na tę ponurą pogodę".
Wino jest wytwarzane z połączenia cukru, drożdży,

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Banany?preview=1