Francuski sektor borówki amerykańskiej nadal się rozwija
W ubiegłym roku całkowity areał borówek we Francji nadal rósł w umiarkowanym tempie 6%. Chociaż nadal niewielki w porównaniu z innymi uprawami, progresja ta jest nietypowa w schyłkowym francuskim krajobrazie rolniczym i przyciąga nowych plantatorów do uprawy. Od 2017 roku konsumpcja pomnożyła się o 6 w ilości i o 5 w wartości. Według badań, borówki są najczęściej spożywane
.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Borówka amerykańska?preview=1