Jabłka i jeżyny mogą pomóc zmniejszyć ryzyko osłabienia w późniejszym wieku
Spożywanie pokarmów takich jak jabłka i jeżyny może pomóc zmniejszyć ryzyko rozwoju słabości. Kruchość charakteryzuje się ogólnie takimi kwestiami, jak zmniejszona siła mięśni i zmęczenie. Nowe badania sugerują, że żywność pochodzenia roślinnego, która zawiera związki dietetyczne zwane flawonolami, może być potencjalnie powiązana ze zmniejszonym prawdopodobieństwem wystąpienia tego stanu.
Flawonoidy o nazwie kwercetyna, które są

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Jabłka?preview=1