Melon Piel de Sapo firmy Sakata do uprawy szklarniowej został bardzo dobrze przyjęty w Almerii.
Sakata zaprezentowała Don Gregorio, swój pierwszy melon Piel de Sapo do produkcji szklarniowej, rolnikom i sprzedawcom, którzy byli mile zaskoczeni smakiem tej odmiany. "Osiągnęliśmy nasz cel: wylądować w Almerii z wysokiej jakości melonem szklarniowym o doskonałym smaku, który nie różni się od melona uprawianego na zewnątrz" - powiedział Joaquin Navarro, szef działu rozwoju w Sakata.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Melony?preview=1