Wietnamscy naukowcy stworzyli kukurydzę, którą można jeść na surowo
Wietnamscy naukowcy stworzyli odmianę słodkiej kukurydzy, która może być spożywana na surowo bez żadnego przetwarzania. Nguyen Van Ha, z Instytutu Badań i Rozwoju Roślin na Wietnamskim Narodowym Uniwersytecie Rolniczym, powiedział, że odmiana SSW18 ma wysoką zawartość wody i niską zawartość skrobi. Może być spożywana na surowo, a jej smak jest podobny do dojrzałych owoców, powiedział Nguyen Van Ha.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Ogólne informacje z rynku owoców?preview=1