Orzechy włoskie specjalnością Dolnego Śląska
2008-06-03 00:00
Według danych GUS w 2007 r. zbiory orzechów włoskich wyniosły 6,4 tys. ton i były niewiele mniejsze niż w roku poprzednim. Natomiast powierzchnia ich uprawy wzrosła trzykrotnie, do 19,5 tys. ha.
Największe zbiory otrzymano w woj. dolnośląskim w wysokości 1,8 tys. ton. Były one niemal pięciokrotnie wyższe niż w roku 2006. Drugie miejsce pod względem wielkości produkcji przypadło na woj. lubelskie (1,4 tys. ton), a trzecie – na woj. podkarpackie (1 tys. ton).
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie danych GUS
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Największe zbiory otrzymano w woj. dolnośląskim w wysokości 1,8 tys. ton. Były one niemal pięciokrotnie wyższe niż w roku 2006. Drugie miejsce pod względem wielkości produkcji przypadło na woj. lubelskie (1,4 tys. ton), a trzecie – na woj. podkarpackie (1 tys. ton).
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie danych GUS
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Zobacz więcej: Orzechy ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem