Spadek produkcji orzechów włoskich we Francji
2008-02-06 00:00
W 2007 r. na skutek niekorzystnych warunków pogodowych znacznie zmniejszyła się produkcja orzechów włoskich we Francji.
Zebrano jedynie 26 tys. ton wobec 41 tys. ton rok wcześniej i 33 tys. ton dwa lata temu. W minionym roku kraj ten zwiększył wolumen importu orzechów włoskich z 15,3 tys. ton do 18 tys. ton, natomiast trochę mniej wyeksportował - 25 tys. ton wobec prawie 34 tys. ton w 2006 r.
Źródło: fresh-market.pl na podstawie FAMMU/FAPA
Zebrano jedynie 26 tys. ton wobec 41 tys. ton rok wcześniej i 33 tys. ton dwa lata temu. W minionym roku kraj ten zwiększył wolumen importu orzechów włoskich z 15,3 tys. ton do 18 tys. ton, natomiast trochę mniej wyeksportował - 25 tys. ton wobec prawie 34 tys. ton w 2006 r.
Źródło: fresh-market.pl na podstawie FAMMU/FAPA
Zobacz więcej: Orzechy ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem