Turecka konsumpcja orzechów włoskich trzy razy wyższa niż ich produkcja
Produkcja orzechów włoskich w Turcji nie jest bliska pokrycia konsumpcji, mówi Cengiz Bostanci, który pracuje dla tureckiego Ministerstwa Rolnictwa i Leśnictwa w Bartin: "Turcja jest jednym z centrów genetycznych orzecha włoskiego, ale nie jest samowystarczalna w produkcji i jest jednym z krajów importujących najwięcej orzechów włoskich na świecie. Produkcja orzechów włoskich w Turcji wynosi około 50 tysięcy ton
>
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Orzechy ?preview=1