Większa produkcja i import orzechów włoskich
2008-04-15 00:00
Ubiegłoroczna produkcja orzechów włoskich w UE wyniosła 36 tys. ton, a prognoza zbiorów w 2008 r. wskazuje na ok. 50 tys. ton. W minionym roku kraje unijne zakupiły łącznie 170,0 tys. ton orzechów włoskich, a w 2008 roku szacunki wstępne mówią o imporcie około 180,0 tys. ton.
W krajach UE rośnie popyt na orzechy ze względu na coraz większe ich wykorzystanie jako dodatki do mussli, płatków śniadaniowych oraz przemyśle piekarniczym i cukierniczym.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie Agra Net (ts)
W krajach UE rośnie popyt na orzechy ze względu na coraz większe ich wykorzystanie jako dodatki do mussli, płatków śniadaniowych oraz przemyśle piekarniczym i cukierniczym.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie Agra Net (ts)
Zobacz więcej: Orzechy ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem