Andaluzja: nowe inwestycje w przetwórstwie cytrusów
2008-03-31 00:00
Nowe zakłady przetwórstwa owoców cytrusowych w Hiszpanii powstają w Andaluzji (Kordowa i Huelva). Celem jest osiągnięcie wydajności gospodarczej opartej o produkt końcowy wysokiej jakości wobec skoncentrowanego importu.
Hiszpanie próbują rozszerzyć produkcję soku z cytrusów i zbliżyć się do brazylijskiego lub florydzkiego modelu produkcji. Wprowadzenie w Hiszpanii mechanizacji zbioru owoców cytrusowych (pierwszy taki przypadek w Europie) pozwoliłoby zmniejszyć koszty aż o 50 proc.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie agra-net (ts)
Hiszpanie próbują rozszerzyć produkcję soku z cytrusów i zbliżyć się do brazylijskiego lub florydzkiego modelu produkcji. Wprowadzenie w Hiszpanii mechanizacji zbioru owoców cytrusowych (pierwszy taki przypadek w Europie) pozwoliłoby zmniejszyć koszty aż o 50 proc.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie agra-net (ts)
Zobacz więcej: Pomarańcze ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem