Połowa produkcji śliwek przetwarzana
2006-06-28 00:00
Przemysł przerabia w ostatnim czasie ok. 40-50 tys. ton śliwek (tj. prawie 1/2 zbiorów).
Główne przetwory z tych owoców to: kompoty, owoce kandyzowane, owoce suszone, schładzane, mrożone, dżemy, powidła, pulpy, napoje alkoholowe (śliwowica).
Przerób śliwek ma w kraju tendencję malejącą.
W latach rekordowych zbiorów przemysł przetwarzał ponad 100 tys. ton tych owoców.
Źródło: fresh-market.pl
Główne przetwory z tych owoców to: kompoty, owoce kandyzowane, owoce suszone, schładzane, mrożone, dżemy, powidła, pulpy, napoje alkoholowe (śliwowica).
Przerób śliwek ma w kraju tendencję malejącą.
W latach rekordowych zbiorów przemysł przetwarzał ponad 100 tys. ton tych owoców.
Źródło: fresh-market.pl
Zobacz więcej: Śliwki?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem