Śliwki na potem
2007-08-28 00:00
Według badań SGGW, śliwki najlepiej znoszą przechowywanie w atmosferze zawierającej 6 proc. dwutlenku węgla, niezależnie od ilości tlenu.
Temperaturę najlepiej utrzymywać na poziomie minus 0,5 stopnia Celsjusza, a wilgotność względną od 92 do 95 procent.
Magazynowanie dobrze znosi odmiana President. Owoce, które mają być przechowywane przez dłuższy czas (nawet powyżej miesiąca) należy zbierać we wczesnej fazie dojrzałości i utrzymywać w temperaturze nie wyższej niż minus 0,5 stopnia Celsjusza.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie informacji SGGW
Temperaturę najlepiej utrzymywać na poziomie minus 0,5 stopnia Celsjusza, a wilgotność względną od 92 do 95 procent.
Magazynowanie dobrze znosi odmiana President. Owoce, które mają być przechowywane przez dłuższy czas (nawet powyżej miesiąca) należy zbierać we wczesnej fazie dojrzałości i utrzymywać w temperaturze nie wyższej niż minus 0,5 stopnia Celsjusza.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie informacji SGGW
Zobacz więcej: Śliwki?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem