Technologia AI zmniejsza marnotrawstwo żywności w sieci truskawek holenderskiego supermarketu
Wykorzystanie technologii sztucznej inteligencji (AI) w łańcuchu dostaw truskawek może dokładnie przewidzieć okres przydatności do spożycia tych owoców. W rezultacie wyrzuconych zostanie 70 000 kg mniej. Jest to krok, który wpisuje się w cel Albert Heijn, aby do 2030 r. marnować o 50% mniej żywności niż w 2015 r., informuje ta holenderska sieć supermarketów.
Technologia sztucznej inteligencji
Rozwój technologiczny odgrywa ważną rolę w
Produkcji żywności.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Truskawki?preview=1