VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - MORELE
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz: A. Cechy identyfikacyjne Pakujący i/lub wysyłający: nazwa i adres lub urzędowo ustanowiony lub zaakceptowany kod firmowy. Jednakże w przypadku kiedy kod firmowy jest użyty, odnośnik „pakujący i/lub wysyłający” (lub odpowiedni skrót) muszą być zaznaczone w ścisłym powiązaniu z kodem firmowym. B. Nazwa produktu - "Morele", jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz,- Nazwa odmiany dla klas Ekstra i I. C. Pochodzenie produktu - Kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna. D. Charakterystyka jakości handlowej - Klasa.- Wielkość (jeśli sortowano według wielkości) wyrażona minimalną i maksymalną średnicą. E. Znak urzędowej kontroli jakości (nieobowiązkowo)
Zobacz więcej: Ceny owoców?preview=1