Nowa przetwórnia winogron
2008-04-03 00:07
Hiszpanie otwierają nowy zakład przetwórczy w Chile, który będzie specjalizował się w przetwórstwie winogron. Przedsięwzięcia tego dokonała kompania Mosos Internacionales SA (Mostinsa), a wartość jego wyniosła 17 mln USD.
Nowa przetwórnia, która stanęła w regionie Maule będzie w stanie przerabiać rocznie 25 tys. t winogron w celu uzyskania soku lub koncentratu różnych odmian winogron, jak: cabernet sauvignon, merlot i malbec. Będzie również produkować sproszkowany sok winogronowy.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie Agra-Net (gs)
Nowa przetwórnia, która stanęła w regionie Maule będzie w stanie przerabiać rocznie 25 tys. t winogron w celu uzyskania soku lub koncentratu różnych odmian winogron, jak: cabernet sauvignon, merlot i malbec. Będzie również produkować sproszkowany sok winogronowy.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie Agra-Net (gs)
Zobacz więcej: Winogrona ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem