Sok winogronowy z Hiszpanii zdobywa świat
2008-03-13 00:00
Według hiszpańskich statystyk eksport soku winogronowego wyniósł ponad 220 tys. ton i był wyższy od tego z poprzedniego roku o 56 proc.
Wartość sprzedanego produktu na poziomie 154,7 mln euro zwiększyła się o 45,1 proc., jednak średnia cena eksportowa soku obniżyła się z 0,74 euro/l w 2006 r. do 0,69 euro/l w 2007 r.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie danych Agra-Net
Wartość sprzedanego produktu na poziomie 154,7 mln euro zwiększyła się o 45,1 proc., jednak średnia cena eksportowa soku obniżyła się z 0,74 euro/l w 2006 r. do 0,69 euro/l w 2007 r.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie danych Agra-Net
Zobacz więcej: Winogrona ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem