Przetwórcy alarmują
2006-00-00 00:00
Zakłady przetwórcze i chłodnie alarmują, że susza i wysokie temperatury niszczą owoce wiśni. Przetwórcy mówią nawet o ich ”gotowaniu się”.
Wiśnie te mają bardzo mało miąższu, a proces usuwania pestek jest wyjątkowo trudny.
Przetwórcy przyznają, że po raz pierwszy spotkali się z tak złymi jakościowo owocami. Obawiają się, że będą one sprzedawane w niższych klasach, przez co stracą na wartości.
Źródło: fresh-market.pl
Wiśnie te mają bardzo mało miąższu, a proces usuwania pestek jest wyjątkowo trudny.
Przetwórcy przyznają, że po raz pierwszy spotkali się z tak złymi jakościowo owocami. Obawiają się, że będą one sprzedawane w niższych klasach, przez co stracą na wartości.
Źródło: fresh-market.pl
Zobacz więcej: Wiśnie?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem