Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Dlaczego bakłażan jest gorzki?

2023-05-29 00:00
Źródło: Fruittoday.com

Najbardziej znanym alkaloidem w bakłażanach jest solanina. Solanina jest toksycznym związkiem, który działa jako naturalny mechanizm obronny chroniący roślinę przed owadami i innymi drapieżnikami. Nie powinniśmy się jednak obawiać, ponieważ w prawidłowo ugotowanych bakłażanach jej stężenie spada do niezauważalnych poziomów. Dobrze ugotuj skórkę bakłażana.

Więcej. Przejdź do artykułu

Fruittoday.com
Fruittoday.com

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.

Zobacz więcej: Bakłażany

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem