Teraz oglądasz:
PL | EN | RU

Korzystaj z serwisu bez ograniczeń - porównuj szczegółowe ceny, czytaj pełne artykuły!

Wykup abonament

Holandia – koniec sezonu papryki

„Sezon holenderskiej papryki praktycznie się skończył. Niemniej jednak z przyjemnością zobaczyłem w ostatnich tygodniach wiele papryki w sklepach detalicznych”, pisze Frits van der Meulen z KCB (Biura Kontroli Jakości).

Szczególnie dobrze jest zauważyć, że jakość była do końca akceptowalna. Z czerwoną papryką możemy zobaczyć, że nadeszła jesień. Papryka jest zdrowa, ale coraz częściej ma barwę jesienną. Widzimy pomidory na półkach przez cały rok. Tu też w kwestii jakości jest nieźle. Ogórki i bakłażany obecnie też coraz częściej są zastępowane przez produkty hiszpańskie.

Ostatnia sałata lodowa jest teraz na rynku, ale z powodu deszczowej pogody jej okres przydatności do spożycia jest rozczarowujący. Po kilku dniach widzimy czerwone przebarwienia i zepsucie. Z drugiej strony jakość brukselki jest doskonała. Można również wspomnieć o cykorii. Jakość tej dostarczanej do supermarketów jest doskonała. Cykoria pozostaje delikatnym produktem w sprzedaży detalicznej, a zwłaszcza ta oferowana luzem, nieopakowana. Konsumenci wiedzą również, że pod wierzchnią warstwą znajdują się piękne białe liście, ale bardzo szybko mogą się one psuć. Pod tym względem cukinię najlepiej sprzedawać w opakowaniu typu flowpack.

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE