Naukowcy z Uniwersytetu Florydy opracowują nowy sposób na przedłużenie świeżości brokułów.
2024-05-23 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Kiedy konsumenci idą do sklepu spożywczego, chcą, aby ich warzywa, w tym brokuły, wyglądały, miały świeży smak i były chrupiące. To pragnienie skłania naukowca Uniwersytetu Florydy, Tie Liua, do badania sposobów na zachowanie świeżości warzyw. W nowo opublikowanych badaniach Liu i jego koledzy zajmowali się fizjologicznymi aspektami...
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Brokuły
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



