Zielone warzywa liściaste mogą zmniejszać ryzyko zachorowania na raka jelita grubego
Według nowych badań, współprowadzonych przez dr Konstantinosa Tsilidisa ze Szkoły Zdrowia Publicznego w Imperial College London. Zwiększenie ilości kwasu foliowego w diecie lub przyjmowanie suplementów może pomóc zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka jelita grubego. Sugeruje to, że zwiększenie spożycia kwasu foliowego - który można znaleźć w zielonych warzywach liściastych, takich jak szpinak, kapusta i brokuły - może pomóc zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka jelita grubego.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Brokuły