Jak brukselka stała się bardziej smaczna?
Kiełki brukselki przeszły od bycia raczej pogardzanym warzywem, na pewno wśród małych dzieci, ale w ostatnich dekadach są coraz bardziej akceptowane. Jak się okazuje, jest ku temu naukowy powód.
W latach 90. holenderski naukowiec Hans van Doorn zidentyfikował substancję chemiczną w brukselce, która sprawiła, że stały się gorzkie. Zgodnie z ustaleniami opublikowanymi w pracy van Doorna z 1998 roku
.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Brukselka