Konsumpcja cebuli na mieszkańca wynosi ponad pięć kilogramów
Cebula jest jednym z najczęściej spożywanych warzyw w Szwajcarii. Roczne spożycie wszystkich odmian cebuli na osobę wynosi ponad 5 kilogramów. W przeciwieństwie do wielu warzyw, cebula jest dostępna przez cały rok z lokalnych upraw. Żółta cebula jest drugą po marchwi najważniejszą rośliną uprawianą na wolnym powietrzu pod względem areału.
Cebulę zbiera się od kwietnia do listopada. Jednak szwajcarska

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.