Tropea Experience: czerwona cebula IGP dźwignią terytorium
Japoński przepis przygotowany przez szefa kuchni Hirohiko Shodę nosi nazwę Tropea Katsu i jest jednym z dań prezentowanych podczas pokazów gotowania odbywających się w ramach trzydniowego Tropea Experience, które celebruje słynną czerwoną cebulę Igp, niedawno zamkniętą. Produkt, który pomaga zdesezonalizować i umiędzynarodowić miejscowość turystyczną Jedno z dań podczas Tropea Experience

Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.
Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.
Zobacz więcej: Cebula