Francuskie warzywa ekologiczne z nieogrzewanych szklarni dostępne w marcu
MediTerraBio, stowarzyszenie 16 producentów ekologicznych z regionu Prowansji, oraz ProNatura, która specjalizuje się w ekologicznych owocach i warzywach, ogłosiły pojawienie się w marcu cukinii i wczesnych warzyw.
Producenci z MediTerraBio uprawiają cukinie na 6 hektarach, z planem wyprodukowania 360 ton w tym roku, 0,5 hektara grochu na 5 ton, 1 hektar fasoli na 30 ton,

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Cukinia